Gode råd til din kør-selv-ferie med familien

Hvad enten din kør-selv-ferie går til Gardasøen i Italien, eller det er en skiferie i Sverige, kræver det, at du og familien sidder i bilen i mange timer. For at I får den bedst mulige start på ferien, følger her en række gode råd, så køreturen både bliver sikker og sjov – for alle parter.

Pak bilen sikkert og fornuftigt

Først og fremmest skal bilen fyldes med en masse grej til jeres ferie. Og derfor skal I også være opmærksomme på at pakke bagagen korrekt, så sikkerheden er i top.

Sørg for at lægge de tungeste genstande for neden – og gerne længst fremme i bilen. Du skal også undgå at pakke løse ting og sager, der kan flyve gennem bilen, hvis det pludseligt bliver nødvendigt at bremse hårdt op. Det kan være farligt, og en af jer kan potentielt komme til skade. Det er derfor en god idé at sætte et gitter for bag ved bagsædet, hvis det er muligt i jeres bil. Pak derfor en taske med de ting, du har brug for undervejs, så de er lette at få adgang til. Kører du og familien med tagboks, bør I undgå at lægge de tungeste ting i den.

Hav underholdning klar til børnene

En kør-selv-ferie byder på mange timer i bilen. Det kan være udfordrende for voksne såvel som børn. Sørg for at pakke underholdning til de mindste i bilen. Det kan være en ny spændende billedbog, en ny barbiedukke eller lignende, som dine børn kan underholde sig med. I kan også lege små lege undervejs i bilen alt afhængig af børnenes alder. En god leg kan være ”skibet er ladet med”, hvor I skiftes til at vælge et bogstav, og nævner ting, der kan lades på et skib, med det forbogstav.

Husk (sunde) snacks

’Eat a Snickers’ lyder det i den populære chokoladebar-reklame. Og hvis dine børn også bliver en smule irritable, når blodsukkeret daler, gælder det om at have proviant med til at afværge kriserne undervejs. Her kan det dog være en god idé at gå udenom den sukkerholdige Snickers og i stedet vælge sundere alternativer, der ikke får blodsukkeret til at eksplodere og børnenes energiniveau ligeså.