Rejser Rusland: Det skal du være opmærksom på

Står du og skal besøge det største land i verden? Se vores guide til, hvad du skal være opmærksom på og bør vide, når du rejser til Rusland.

Rusland byder på alt lige fra eventyrlige byer og en fascinerende historie til storbyer med moderne luksus. Rusland er om noget kontrasternes land, og der er stor forskel på land og by. Planlægger du en rejse til Rusland, er der nogle ting, du bør være opmærksom på, inden du sætter dig i flyet:

Transport og trafik

Rejser du til store russiske byer som Moskva og Sankt Petersborg, er den offentlige transport rigtig god. Du kan nemt og enkelt komme rundt med bus, sporvogn eller metro.

Dog skal du være opmærksom på, at hvis du tager en taxa, skal det være med en bil fra et officielt taxafirma. Ønsker du på den anden side at leje en bil, mens du rejser i Rusland, skal du være opmærksom på, at trafikken er ret intensiv. For en dansker kan trafikken opleves som hård og farlig. Så vær forsigtig.

Valuta

Hvis du ønsker at betale kontant, skal du veksle til russiske rubler. Det er ikke alle steder, de tager imod kort, og derfor er det en god ide at have lokal valuta på dig. Inden du hæver en masse rubler, skal du sætte dig ind i, hvor mange kontanter du må bringe ind i landet, da der er begrænsninger på mængden.

Sproget

I Rusland er det begrænset, hvor mange der kan tale engelsk. Det er derfor en rigtig god ide at lære en lille smule russisk, inden du tager flyet dertil. Hav også gerne en miniparlør med, som du kan hive op af lommen, hvis tjeneren på restauranten ikke forstår engelsk.

Er du opmærksom på ovenstående, når du rejser til Rusland, skal du nok få en rigtig god ferie og oplevelse!