På juleferie på ski i Alperne

2017 er hastigt på vej til at blive til 2018, og mange er allerede i gang med at planlægge deres juleferie, der jo kan holdes på forskellige måder. Der findes masser af muligheder, og mange bliver hjemme eller skal besøge familie i julen og nytåret, mens mange andre vælger at tage på sommerhusferie eller endda på en charterrejse sydpå til sol, sommer og strand.

Der kan findes masser af inspiration til en juleferie i udlandet hos Spies, der jo tilbyder rejser til de varme lande med charterrejse med luksushotel. Mange er vilde med at rejse til Thailand, Maldiverne, Bali, De Kanariske Øer, Indonesien, Sri Lanka, Dubai, Egypten, Kap Verde, Madeira, Caribien, Cuba eller lignende feriedestinationer, hvor man har et meget varmere klima end det kolde Danmark.

Selv i december måned kan man her opleve varmen fra den bagende sol, der sikrer et perfekt badevand, og mange har simpelthen lyst til at få sol og varme på kroppen i december måned. Man kan jo stadig fejre julen i udlandet, selvom der ofte ikke gøres så meget ud af julepynt og juletræer på mange feriesteder i udlandet.

En del andre turister vælger så at rejse til udlandet for at stå på ski, da skisæsonen jo netop er åbnet, og man kan jo ofte køre selv i egen bil til de mest populære skisportslande på et enkelt døgn.

Hold jul i skisportens tegn

Hvis man i familien er glad for at boltre sig i sneen med ski, kælk, snowboard, skøjter og lignende, så kan man hygge sig sammen på en herlig tur til et nærtliggende skisportsområde, og de mest populære områder i nærheden af Danmark er:

  • Sverige.
  • Norge.
  • Tyskland.
  • Østrig.
  • Schweiz.
  • Italien.
  • Frankrig.

I disse lande findes der gunstige betingelser for at nyde skisporten fuldt ud, da de jo er velsignet med høje sneklædte bjerge, så her findes der masser af velbesøgte skisportssteder, hvor der findes løjper for både nybegyndere men også for de øvede skiløbere. De fleste steder tilbyder både at leje ski og udstyr samt klare eventuel børnepasning på en decideret skiskole for børn, hvor de også kan more sig og lege med de øvrige deltagere.

Der gøres ikke meget ud af julen på skisportsstederne, men flere steder er der naturligvis pyntet op til jul sammen med juletræer, julemænd, julemusik og krybbespil, således man ikke kan undgå at mærke den specielle julestemning. Østrig gør rigtig meget ud af at have børnevenlige skisportsområder, og naturligvis sørger de også for gode muligheder for afterski.

Afterski på skiferien

Begrebet afterski er oprindeligt fransk (Après-ski), der hentyder til de sociale aktiviteter, der ikke tæller med i selve skiløbet. Der er tale om afslappende begivenheder ofte på barer og værtshuse, hvor man får masser af øl og vin ledsaget af sang og dans.

Det gælder især i området omkring Alperne, så her kan man virkelig more sig på barerne og diskotekerne efter en lang og udmattende dag i sneen, men alligevel finder mange energien til at hygge sig til langt ud på de sene nattetimer, da stemningen er høj. Folk er taget på skiferie for at hygge sig på alle måder sammen med familien og med andre ligesindede.