En firmabil kan anvendes til familieferien

Mange enkeltmandsfirmaer samt større firmaer med flere ansatte anvender leasing, når de skal anvende biler i firmaet. En firmabil er en nødvendighed i de fleste firmaer til kundebesøg, vareudbringning, servicering, messer, firmaindkøb og repræsentation, så der må de enkelte firmaer vælge mellem at stille privatbilen til rådighed, anvende offentlig trafik eller købe en firmabil. I de fleste tilfælde anskaffer firmaet en firmabil, som passer netop til hvert enkelt opgave og behov, men samtidig er de fleste firmaer så smarte, at de leaser bilen i stedet for at købe den. Der opstår nemlig mange fordele for det enkelte firma, når man leaser en firmabil, idet man derved ikke binder en masse kapital i bilen, som bedre bør arbejde som likvid kapital i firmaet, og desuden kan firmaets transportbehov ændres ret pludselig, hvis firmaet får nye produkter, flere kunder, og andre situationer, som kan være vanskelige at forudse langt ud i fremtiden.

Hvornår er det en fordel at lease en firmabil?

Firmaer modtager så mange fordele ved leasing af firmabil, at det normalt er at foretrække frem for at købe en firmabil. Hvis man i firmaet kender sit kørselsbehov i mindst 3-4 år ud i fremtiden, så kan det alligevel bedst svare sig at købe en firmabil selv enten kontant eller på afbetaling, men ellers er det meget fordelagtigt at lease en firmabil, da man umiddelbart kan fratrække alle leasingudgifterne i regnskabet uden undtagelse, og denne fordel har private leasingtagere naturligvis ikke. Man kan både lease en mindre personbil f.eks. en Audi fra 2.500 kr. om måneden, idet Audi er blandt de mest populære leasede firmabiler, da bilerne fra Audi udstråler elegance, overlegne køreegenskaber, prestige og generel køreglæde i luksuriøs kvalitet. Det koster ofte kun få tusinde kr. ekstra om måneden for en Audi A4, A6 eller A8, og der findes mere information om priser og udvalg på Audis hjemmeside for leasing af firmabil.

Firmabil med flexleasing

Her kommer tippet til, hvordan man i sin fritid kan tage den smarte firmabil med hjem og anvende til privatkørsel samt til ferieturene rundt omkring i verden. Svaret hedder flexleasing, og det går ganske enkelt ud på, man som privatperson selv betaler den andel af leasingudgifterne, som man har anvendt bilen til privat. Den private andel ligger ofte på 25-50 % af bilens samlede kørsel, så hvis man anvender bilen i 25 % af den totale kørsel, så skal man selv betale 1.000 kr. om måneden for at have adgang til en bil, som reelt koster 4.000 kr. om måneden i leasingydelse. Nu kan alle med en fleksibel arbejdsgiver tage firmabilen med hjem og endda anvende den til turen i sommerhuset, på campingferien, på ferie i en storbyferie, ellers hvis man skal på skiferie i Sverige eller Norge med hele familien. I mange tilfælde vil det være for stor en belastning for privatbudgettet at have holdende en stor Audi eller Mercedes hjemme i indkørslen, hvis man kun skal anvende bilen på ferierne sammen med resten af familien. Nu kan man slippe for at investere i en privatbil i familien, idet man fører kørebog over de private km i firmaets firmabil, som man må anvende til privatkørsel, så derfor slipper man for at købe eller leje en privatbil, når man har brug for bil i sin fritid.